Ανακοινώθηκε η νέα υπουργική απόφαση με αριθμό Αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 78350(ΦΕΚ Β’ 5951/17.12.2021)  με την οποία εγκρίνεται η είσοδος στην Ελλάδα πολιτών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης. Η απόφαση ισχύει από τις 19 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 06:00 έως και τις 10 Ιανουαρίου 2022 και ώρα 06:00.

Όλοι οι ταξιδιώτες προς Ελλάδα, ανεξαρτήτως υπηκοότητας και τρόπου εισόδου, ανεξαρτήτως εμβολιασμού ή νόσησης αυτών, οφείλουν να έχουν διαγνωσθεί αρνητικοί είτε σε εργαστηριακό έλεγχο με τη μέθοδο PCR για κορωνοϊό COVID-19, εντός των τελευταίων εβδομήντα δύο (72) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα είτε κατόπιν ελέγχου με τη χρήση ταχείας ανίχνευσης αντιγόνου κορωνοϊού COVID-19 (rapid test) εντός είκοσι τεσσάρων (24) ωρών πριν από την άφιξή τους στην Ελλάδα.

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να είναι σε μια από τις ακόλουθες γλώσσες: Ελληνικά, Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά.

Είναι υποχρεωτικό για όλους η συμπλήρωση του Passenger Locator Form (PLF) μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της άφιξής στην Ελλάδα. Τα παραπάνω ισχύουν και για ανηλίκους από πέντε (5) ετών και άνω. Κατά την άφιξη σας, μπορεί να υποβληθείτε σε τυχαία τεστ COVID-19.

Από 1η Ιουλίου η διέλευση μέσω του συνοριακού σταθμού ελέγχου Ευζώνων πραγματοποιείται σε 24ωρη βάση.

Αεροφωτογραφία από: John Kianas Video + Photo