Στις 02/09/2019, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε στην Ελλάδα, Γέλενα Γιοβάνοβιτς  επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, στο Μητροπολιτικό Γραφείο. Για αρκετή ώρα και μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια καθώς και διάφορα άλλα θέματα επίκαιρου ενδιαφέροντος.

Η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την θερμή υποδοχή που της επεφύλαξε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Καλαμαριάς και η Ιερά Μητρόπολη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς στο Σερβόφωνο λαό της Βοσνίας στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Επιπρόσθετα, ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Β-Ε σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πληροφορήθηκε για το μεγάλο ποσοστό του ορθοδόξου Σερβόφωνου πληθυσμού που βρίσκεται σήμερα στην Β-Ε καθώς και για τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις που βιώνουν.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι τάσσετε στο πλευρό των Σερβόφωνων της Β-Ε και ότι υποστηρίζει το έργο του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε στην Ελλάδα.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πλαίσιο μελλοντικής συνεργασίας καθώς και αναμνηστικά δώρα και ευχές.