2/09/2019, η επικεφαλής του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, κα Γέλενα Γιοβάνοβιτς Αθανασίου επισκέφτηκε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ.κ. Ιουστίνο, στο Μητροπολιτικό Γραφείο. Για αρκετή ώρα και μέσα σε ένα ιδιαίτερα ευχάριστο κλίμα, συζήτησαν για την τρέχουσα πολιτική κατάσταση που επικρατεί στα Βαλκάνια καθώς και διάφορα άλλα θέματα επίκαιρου ενδιαφέροντος.

Η επικεφαλής του γραφείου αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την θερμή υποδοχή που της επεφύλαξε, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη της για την μεγάλη βοήθεια που πρόσφερε ο Δήμος Καλαμαριάς και η Μητρόπολη στο Σερβόφωνο λαό της Βοσνίας στα δύσκολα χρόνια του πολέμου. Επιπρόσθετα, η επικεφαλής του γραφείου ενημέρωσε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη για την κοινωνική και πολιτική κατάσταση που επικρατεί στην Βοσνία σήμερα.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης πληροφορήθηκε για το μεγάλο ποσοστό του ορθοδόξου Σερβόφωνου πληθυσμού που βρίσκεται σήμερα στην Βοσνία καθώς και για τις δύσκολες συνθήκες και τις μεγάλες προκλήσεις που βιώνουν.
Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης υπογράμμισε ότι τάσσετε στο πλευρό των Σερβόφωνων της Βοσνίας και ότι υποστηρίζει το έργο του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα.

Οι δυο πλευρές αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με το πλαίσιο μελλοντικής συνεργασίας καθώς και αναμνηστικά δώρα και ευχές.