Η “σφραγίδα” της συμφωνίας για την τουριστική ανάπτυξη μπήκε το βράδυ της Παρασκευής, στα εγκαίνια της 35ης έκθεσης τουρισμού Philoxenia, με την υπογραφή Μνημόνιου Συνεργασίας από τον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης (ΟΤΘ) με τον Οργανισμό Τουρισμού της Σερβικής Δημοκρατίας (TORS) της Β-E.

Οι στρατηγικής σημασίας συνεργασίες του Οργανισμού έγιναν παρουσία του υπουργού Τουρισμού, του υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Θεόδωρου Καράογλου, του περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολου Τζιτζικώστα και του δημάρχου Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνου Ζέρβα.

“Η ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών της πόλης μας σε κάθε επίπεδο με το αγκάλιασμα όλων των φορέων που μπορούν να συνδράμουν προς αυτήν την κατεύθυνση είναι προτεραιότητα”, δήλωσε η πρόεδρος του Οργανισμού και Aντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου.

Σε αυτή την στρατηγικής σημασίας συνεργασία παρευρέθηκαν επίσης ο Τομεάρχης τουρισμού κ. Θάνος Αλέξανδρος, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης τουρισμού κ. Τσιάντης Λεωνίδας, ο υπουργός Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης και διεθνής συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας κ. Zlatan Klokic, η Πρέσβης Βοσνίας – Ερζεγοβίνης κα. Milica Ristović Krstić, η Διευθύντρια τουριστικού οργανισμού της Σερβικής Δημοκρατίας κα Nada Jovanovic, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-E στην Ελλάδα κα Γέλενα Γιοβάνοβιτς.