Άρχισε την περασμένη Δευτέρα 3 Φεβρουαρίου 2020, στο Κέντρο Δια Βίου Μάθησης του Δήμου Θεσσαλονίκης (Εγνατίας  132), το δωρεάν πρόγραμμα εκμάθησης της Σερβικής γλώσσας για αρχάριους, με τις εγγραφές στα τμήματα να έχουν “κλείσει” λίγες ημέρες μετά τη γνωστοποίηση της έναρξης των μαθημάτων.

Το πρόγραμμα αποτελεί μια ευγενική χορηγία της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε στην Ελλάδα, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης και Αθλητισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης. Τα δωρεάν μαθήματα, τα οποία θα διαρκέσουν έως τα τέλη Μάϊου, θα δώσουν την ευκαιρία σε δεκάδες δημότες να μάθουν τις βασικές έννοιες του γραπτού και προφορικού λόγου στην Σερβική γλώσσα.

Στο ρεπορτάζ της TV100 μιλούν:

ΓΕΛΕΝΑ ΓΙΟΒΑΝΟΒΙΤΣ (Επικεφαλής Αντιπροσωπείας Σερβικής Δημοκρατίας Β-Ε στην Ελλάδα), ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΖΕΡΒΑΣ (Δήμαρχος Θεσσαλονίκης), ΔΗΜΗΤΡΑ ΑΚΡΙΤΙΔΟΥ (Αντιδήμαρχος Παιδείας Δήμου Θεσσαλονίκης), ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ (Βουλευτής ΚΙΝΑΛ Β’ Θεσσαλονίκης), ΒΟΥΛΑ ΠΑΤΟΥΛΙΔΟΥ (Αντιπεριφερειάρχης Μ.Ε. Θεσσαλονίκης), ΣΤΕΦΑΝΙΑ ΤΑΝΙΜΑΝΙΔΟΥ (Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Δήμου Θεσσαλονίκης).