Στις 27 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε στο Makedonia Palace απο την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου η παρουσίαση και γευσιγνωσία των νέων κρασιών της. Την εκδήλωση προλόγισε ο global brand strategist κ. Peter Economides, ενώ η παρουσίαση πραγματοποιήθηκε από τον δημοσιογράφο-σύμβουλο κρασιού DipWset κ. Στέφανο Κόγια.

Εδώ και χίλια χρόνια η ορθόδοξη μοναχική κοινότητα στο Άγιον Όρος θεωρεί το κρασί ως ένα πολύτιμο δώρο από τον Θεό. Στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, οι μοναχοί από τα κτητορικά κτήματα τους, στο μοναδικό οικοσύστημα που τους περιβάλλει, παρασκευάζουν κρασί συνεχίζοντας μια παράδοση που ξεκίνησε το 1198 μ.χ., έτος ιδρύσεως του μοναστηρίου.

“Χρειάζεται χρόνος για να δημιουργηθεί αυτό το εξαιρετικό κρασί, ένα κρασί βουτηγμένο σε μια διαχρονική μοναστική παράδοση. Χρειάζεται χρόνος, αγάπη και αφοσίωση για αυτό το εξαιρετικό κρασί. Χρειάζεται χρόνος για να το απολαύσετε…χρόνος που αξίζει να ξοδέψουμε!”

Ένα σημαντικό μέρος των εσόδων από κάθε πώληση πηγαίνει κατευθείαν στην αποκατάσταση των θησαυρών του ιστορικού Ιερού Μοναστηρίου του Χιλανδαρίου στο Όρος Άθος.