Το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει έξι (6) υποτροφίες σε φοιτητές που επιθυμούν να παρακολουθήσουν το αγγλόφωνο πρόγραμμα Αρχαιολογίας, Ιστορίας και Αρχαιοελληνικής Λογοτεχνίας, από το φθινόπωρο του 2020.

Ένα τετραετές πρόγραμμα που διδάσκεται στα Αγγλικά, αφιερωμένο στη μελέτη του Αρχαίου Ελληνικού Πολιτισμού. Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, σε συνεργασία με το Διεθνές Ελληνικό Πανεπιστήμιο. Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε φοιτητές εκτός ΕΕ και προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία να μελετήσουν οι φοιτητές τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας, αποκτώντας από πρώτο χέρι γνώση ορισμένων από τα πιο σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία της Ελλάδας, όπως η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας, οι Δελφοί και η Ολυμπία. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει μαθήματα ελληνικής αρχαιολογίας, αρχαίας ελληνικής ιστορίας και λογοτεχνίας και νεοελληνικής γλώσσας. Με ακαδημαϊκή παράδοση άνω των 180 ετών, τα δύο συνεργαζόμενα ιδρύματα εγγυώνται ένα προπτυχιακό πρόγραμμα υψηλής ποιότητας, βασισμένο στη βιωματική μάθηση και προσφέροντας τόσο τη συστηματική πειθαρχική γνώση όσο και τις δεξιότητες κριτικής και δημιουργικής σκέψης.

Η ημερομηνία έναρξης της αίτησης είναι η 19η Μαΐου 2020, ωστόσο η ημερομηνία λήξης λαμβάνει παράταση λόγω των καθυστερήσεων που αντιμετωπίζουν οι αιτούντες στην προσπάθειά τους να πιστοποιήσουν τα έγγραφά τους λόγω περιορισμών covid -19 στις περισσότερες χώρες. Έτσι, η νέα προθεσμία είναι η 7η Ιουλίου 2020, τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα Ελλάδας: UTC / GMT +3 ώρες), και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν έως τις 15 Ιουλίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες πατήστε εδώ