Ανακοινώθηκε η νέα υπουργική απόφαση με αριθμό Δ1 α/Γ.Π.οικ. 33508/2021 με την οποία εγκρίνεται η είσοδος στην Ελλάδα πολιτών της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, υπό τις ίδιες προϋποθέσεις όπως και για τους πολίτες της Σερβίας. Η απόφαση ισχύει έως 14 Ιουνίου 2021 και ώρα 06:00.

Για να εισέλθετε απαιτείται ΕΝΑ από τα παρακάτω κριτήρια:

  • Αποτέλεσμα αρνητικού μοριακού τεστ (PCR) για COVID-19, το οποίο ελήφθη εντός 72 ωρών πριν από την είσοδό σας στην Ελλάδα (υποχρεωτικό τεστ για παιδιά άνω των 5 ετών).

Ή

  • Πιστοποιητικό εμβολιασμού. Το πιστοποιητικό πρέπει να είναι εκδομένο από δημόσια αρχή, υπό τον όρο ότι ο εμβολιασμός ολοκληρώθηκε τουλάχιστον 14 ημέρες πριν από την άφιξη στην Ελλάδα. Το πιστοποιητικό εμβολιασμού πρέπει να περιλαμβάνει το ονοματεπώνυμο του επιβάτη, τον τύπο του διενεργηθέντος εμβολίου και τον αριθμό των δόσεων.

Ή

  • Απόδειξη ανάρρωσης από COVID-19, η οποία για να είναι έγκυρη πρέπει να έχουν περάσει δύο έως και εννέα μήνες μετά το θετικό τεστ PCR ή τεστ αντιγόνου.

Τα παραπάνω έγγραφα θα πρέπει να είναι σε μια από τις ακόλουθες γλώσσες: Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά, Ισπανικά, Ιταλικά ή Ρωσικά.

Είναι υποχρεωτικό για όλους η συμπλήρωση του Passenger Locator Form (PLF) μέχρι και την προηγούμενη ημέρα από την ημέρα της άφιξής στην Ελλάδα. Κατά την άφιξη σας, μπορεί να υποβληθείτε σε τυχαία τεστ COVID-19. Η διέλευση μέσω του συνοριακού σταθμού ελέγχου Ευζώνων πραγματοποιείται από τις 7:00 έως 23:00 (ώρα Ελλάδος).

 

Αεροφωτογραφία από: John Kianas Video + Photo