Σήμερα εορτάστηκε ο Άγιος Σάββας στη Θεσσαλονίκη. Το έργο και η σκέψη του Αγίου Σάββα μας κράτησε σε δύσκολους καιρούς σκλαβιάς και ο αγώνας για ελευθερία, το έργο και οι διδασκαλίες του μας δείχνουν τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε στο μέλλον, ένα παράδειγμα για το πώς να ενεργήσουμε υπεύθυνα για την προστασία και την προώθηση του κράτους και του εθνικού και θρησκευτικού ενδιαφέρον του λαού μας.

Η συγκέντρωση της  σερβικής διασποράς γύρω από τον εορτασμό του Αγίου Σάββα αποτελεί το σημαντικότερο γεγονός για όλους τους Σέρβους που ζουν στο εξωτερικό! Εξαιτίας αυτού, οφείλουμε μεγάλη ευγνωμοσύνη σε όλα τα παιδιά, που μας συγκέντρωσαν σήμερα στη Θεσσαλονίκη και που για ακόμη μια φορά μας έδειξαν ότι το πνεύμα του Αγίου Σάββα ζει ακόμη.

Μεταξύ άλλων, στην τελετή εορτασμού του Αγίου Σάββα στην Θεσσαλονίκη παρευρέθηκαν η Γιάσμινα Μίλατσιτς, Γενική Πρόξενος της Σερβίας στην Ελλάδα καθώς και οι πρόξενοι Μάρκο Στογιάνοβιτς και Νίκολα Σάβιτς,  ο Πάτερ Μάρκο και η Γελένα Γιοβάνοβιτς, επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.