Στις 24 Μαΐου 2022, επισκέφτηκε την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα η Dr Ivana Pandžić, σύμβουλος μουσείου και αρχαιολόγος. Η  Dr Ivana Pandžić βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη στα πλαίσια του προγράμματος της Διεθνούς Κινητικότητας Erasmus+ (ανταλλαγή ακαδημαϊκού προσωπικού) και θα πραγματοποιήσει διάλεξη στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ).

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστη ατμόσφαιρα, η Dr Ivana Pandžić εξέφρασε την αγάπη της για την Ελλάδα, καθώς αποφοίτησε από το τμήμα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστήμιου Αθηνών, με υποτροφία από το Υπουργείο Οικονομικών και το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδος.

Κατά τη συνάντηση, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας κυρία Γέλενα Γιοβάνοβιτς και η Dr Ivana Pandžić, αναφέρθηκαν στους αρρήκτους δεσμούς μεταξύ του Ελληνικού και Σερβικού λαού, δεσμοί ισχυροί τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν και συμφωνήσαν  ότι υπάρχει επιτακτική ανάγκη για την ενίσχυση αυτών των δεσμών μέσω διάφορων πολιτιστικών δράσεων.