Η Τράπεζα Επενδύσεων και Ανάπτυξης της Σερβικής Δημοκρατίας (IRBRS), δίνει για πρώτη φορά δυναμικά το παρών στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), παρουσιάζοντας τις επενδυτικές ευκαιρίες και δυνατότητες της Σερβικής Δημοκρατίας σε φορείς, οργανισμούς, επιχειρηματίες και υποψήφιους επενδυτές.

Στο πλαίσιο της 86η ΔΕΘ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση των εκπροσώπων της IRBRS, με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Εξωστρέφειας του ΥΠΕΞ, Γιάννη Σμυρλή, ο οποίος είναι και πρόεδρος της «Enterprise Greece», του αρμόδιου εθνικού φορέα εξωστρέφειας της Ελλάδας με σκοπό την προσέλκυση ξένων επενδύσεων και επιχειρηματικών συνεργειών. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, στην οποία συμμετείχε και ο διευθύνων σύμβουλος της «Enterprise Greece», Μαρίνος Γιαννόπουλος, εκφράστηκε από κοινού, η προθυμία να διοργανωθεί σύντομα ένα επιχειρηματικό forum, το οποίο θα φέρει σε επαφή επιχειρηματίες από την Ελλάδα και την Σερβική Δημοκρατία. 

Εκπρόσωποι της IRBRS συναντήθηκαν επίσης με την Προεδρεύουσα και Α’ Αντιπρόεδρο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), Σοφία Κουνενάκη Εφραίμογλου και τον Δρ. Χάρη Λαμπρόπουλο, μέλος του ΕΒΕΑ και Πρόεδρο της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας Επενδύσεων (ΕΑΤΕ). Κατά την διάρκεια της συνάντησης  συζητήθηκαν οι τομείς συνεργασίας των επιχειρηματιών της Σερβικής Δημοκρατίας και της Ελλάδας, με στόχο μελλοντικές επενδύσεις στην Σερβική Δημοκρατία, αλλά και κοινές δράσεις τόσο στις εγχώριες όσο και στις ξένες αγορές.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με εκπροσώπους του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ) και του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας (ΒΕΑ), με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΒΕΘ, Αναστάσιο Καπνοπώλη. Δεδομένου ότι υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνες επιχειρηματίες για το επενδυτικό δυναμικό και τις ευκαιρίες της Σερβικής Δημοκρατίας, συμφωνήθηκε ότι οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων τόσο της Αθήνας όσο και της Θεσσαλονίκης το επόμενο διάστημα θα μελετήσουν λεπτομερώς το επενδυτικό προφίλ της Σερβικής Δημοκρατίας καθώς και το προφίλ των δήμων και των πόλεων της, με σκοπό την μελλοντική συνεργασία και συνέργεια.

Επίσης, στο πλαίσιο της ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον διευθυντή του Τμήματος Οικονομικών του «UAE Chambers» των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, Ahmed Jama Al Gaizi, ο οποίος εξέφρασε επίσης το ενδιαφέρον της χώρας του για επενδύσεις στη Σερβική Δημοκρατία.

Στις συναντήσεις παραβρεθήκαν η Πρέσβης της Β-Ε στην Ελλάδα, Milica Ristović Krstić και η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Jelena Jovanović.

Η 86η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης θα διαρκέσει από το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου έως και την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου.

Η συμμετοχή της Τράπεζας Επενδύσεων και Ανάπτυξης της Σερβικής Δημοκρατίας (IRBRS) στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο προώθησης των δυνατοτήτων της Σερβικής Δημοκρατίας στο εξωτερικό, η οποία ήδη κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού προσέλκυσε τους πρώτους δυνητικούς ξένους επενδυτές.