Ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος και ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Μπάνια Λούκα, σε συνδιοργάνωση με το Δήμο Καλαμαριάς και την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, παρουσίασαν σε πρώτη πανελλήνια προβολή το βραβευμένο ντοκιμαντέρ “Some New Broadway”, στις 20 Μαρτίου, στο Δημοτικό Θέατρο Καλαμαριάς “Μελίνα Μερκούρη”.

Η ταινία “Some Νew Broadway”, παραγωγή του RTRS και του κέντρου συνδρόμου Down Μπάνια Λούκα εστιάζει σε έξι νέους με σύνδρομο Down που γίνονται οι πρώτοι φοιτητές υποκριτικής. Ο Denis Bojic (Ντένις Μπόγιτς), σκηνοθέτης του βραβευμένου ντοκιμαντέρ, έλαβε ειδική αναγνώριση από τη UNICEF για τη συμβολή του στα δικαιώματα των παιδιών και ατόμων με αναπηρία. 

Στην προβολή της ταινίας παραβρέθηκαν ο Πρόεδρος του Συλλόγου Συνδρόμου Down Μπάνια Λούκα, Zoran Jelić, η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Jelena Jovanović, η Γενική Πρόξενος της Σερβίας στη Θεσσαλονίκη, Jasmina Milačić, ο Δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Αντιδήμαρχος Αθλητισμού, Νεολαίας και Εθελοντισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης, Νικόλαος Ζεϊμπέκης, καθώς και άλλοι εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της Θεσσαλονίκης. Πριν την προβολή του ντοκιμαντέρ ο Επίτιμος Πρεσβευτής ατόμων με σύνδρομο Down από την Μπάνια Λούκα, Vlado Đajić, μέσω μαγνητοσκοπημένου βίντεο απηύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό.