Ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, υποδέχθηκε σήμερα στο πρωθυπουργικό του γραφείο, στη Μπάνια Λούκα, τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου, Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο.

Σε μια εγκάρδια και αδελφική συνομιλία, ο Πρωθυπουργός Radovan Višković ευχαρίστησε τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο, για την επίσκεψή του στη Σερβική Δημοκρατία και επεσήμανε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να παρέχει ανιδιοτελή υποστήριξη στην Ιερά Μονή Χιλανδαρίου καθώς και στη Σερβική Ορθόδοξη Εκκλησία.

Ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας και ο Αρχιμανδρίτης Μεθόδιος τόνισαν ότι, σε εποχές γεμάτες πειρασμούς, όπως η σημερινή, η καλή αμοιβαία συνεργασία είναι ο τρόπος διατήρησης της πίστης, του πολιτισμού και των παραδοσιακών αξιών του σερβικού λαού.

Ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας επεσήμανε ότι η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου, ως πνευματικός φάρος για τον σερβικό λαό, θα έχει πάντα την υποστήριξη της κυβέρνησης.

Ευχαρίστησε επίσης τον Αρχιμανδρίτη Μεθόδιο και την αδελφότητα της μονής για την προσοχή και τη φιλοξενία που έδειξαν σε αυτόν και σε όλους όσους από τη Σερβικής Δημοκρατία επισκέπτονται την Ιερά Μονή Χιλανδαρίου.

Ο Ηγούμενος ανέφερε ότι η Ιερά Μονή Χιλανδαρίου γιορτάζει φέτος τα 825 χρόνια ύπαρξης και ότι χαίρεται που η Σερβική Δημοκρατία και η Μπάνια Λούκα αποτελούν μέρος του εορτασμού του Ιωβηλίου, μέσω της εκδήλωσης «Χιλανδάρι ως έμπνευση», στο πλαίσιο του οποίου χθες το βράδυ στο Banski Dvor στη Μπάνια Λούκα έγινε η παγκόσμια πρεμιέρα του ποιήματος “Hilandar”, σε σύνθεση του Vlada S. Milosevic.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας,  δώρισε στον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Χιλανδαρίου,  την Εγκυκλοπαίδεια της Σερβικής Δημοκρατίας.