Η δεύτερη παρουσίαση του βιβλίου «Αφανείς Ήρωες της Ελλάδας», της συγγραφέως Γκορντaνα Μπλάγκογιεβιτς, πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στη Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Βελιγραδίου. Το έργο, που εκδόθηκε από την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στη Σερβία και την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, καθώς και από το Εθνογραφικό Ινστιτούτο της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (SANU), αναδεικνύει τη σημασία της αλληλεγγύης και της ανθρωπιάς. 

Αυτό το βιβλίο επικεντρώνεται στους καλούς ανθρώπους που έδειξαν γενναιοδωρία και αγάπη, ιδιαίτερα προς τα παιδιά που επλήγησαν από τον πόλεμο στις περιοχές της πρώην Γιουγκοσλαβίας κατά τη δεκαετία του ’90. Αναδεικνύει την αλληλεγγύη του ελληνικού λαού προς τον σερβικό, προσφέροντας μια συγκινητική ματιά στις ανθρώπινες αξίες που συνδέουν τους δύο λαούς. 

Κατά την παρουσίαση, σημαντικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν από τον κ. Mladjen Cicović, επικεφαλής της Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στη Σερβία καθώς και από τον Δρ Branko Banović, Διευθυντή του Εθνογραφικού Ινστιτούτου της Σερβικής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών (SANU), και τον καθηγητή Δρ Vladimir Ribic από το Τμήμα Εθνολογίας και Ανθρωπολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής στο Βελιγράδι. Οι ομιλητές ανέφεραν τη σημασία του έργου, επισημαίνοντας την αναγκαιότητα της διατήρησης της μνήμης και της ανθρωπιάς σε δύσκολες εποχές. 

Η εκδήλωση αυτή όχι μόνο γιορτάζει την κυκλοφορία ενός βιβλίου, αλλά και την αναγνώριση των αόρατων ηρώων που προσέφεραν ελπίδα και υποστήριξη σε όσους την είχαν ανάγκη. Μέσα από τις σελίδες αυτού του έργου, οι αναγνώστες μπορούν να ανακαλύψουν ιστορίες αλτρουισμού και ανιδιοτελούς αγάπης, που παραμένουν επίκαιρες και σημαντικές μέχρι σήμερα.