Η Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Ζέλικα Τσβιάνοβιτς (Željka Cvijanović) και ο Έλληνας Πρέσβης στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Δημήτρης Παπανδρέου, δήλωσαν σήμερα ότι οι σχέσεις Ελλάδας και Σερβικής Δημοκρατίας είναι παραδοσιακά στενές και φιλικές και ότι υπάρχει αμοιβαία δέσμευση για περαιτέρω βελτίωση της συνεργασίας σε όλους τους τομείς, ειδικά στην οικονομία και τον τουρισμό.

Κατά τη συνάντηση στη Μπάνια Λούκα, η Πρόεδρος Τσβιάνοβιτς τόνισε τη σημασία της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, η οποία εργάζεται ενεργά για την προώθηση του δυναμικού της, καθώς και για την ενίσχυση των θεσμικών, οικονομικών και πολιτιστικών δεσμών με την Ελλάδα.

Στη συνάντηση συζητήθηκε επίσης η πολιτική και οικονομική κατάσταση στη Σερβική Δημοκρατία, καθώς και άλλα τρέχοντα θέματα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Συζητήθηκε επίσης η τρέχουσα επιδημιολογική κατάσταση και αντάλλαξαν απόψεις και εμπειρίες σχετικά με την τρέχουσα διαδικασία προμήθειας εμβολίων κοροναϊού, καθώς και τη μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού.