Το Σάββατο 15 Μαΐου ολοκληρώθηκε το 6ο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, το οποίο λόγω κορωνοϊού, πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο των Αθηνών, με την συμμέτοχη, φυσική και διαδικτυακή, προσωπικοτήτων από όλο κόσμο.

Ο Πρόεδρος του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, με την ευκαιρία της συμμετοχής του στο φετινό Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, πραγματοποίησε συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας, Κυριάκο Μητσοτάκη, την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια. Επιπρόσθετα παραχώρησε συνέντευξη στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Μ. Ντόντικ – Κ. Μητσοτάκης
Ενίσχυση των οικονομικών σχέσεων Ελλάδας – Βοσνίας

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Ντόντικ μεταξύ άλλων, συζήτησαν για τις διμερείς σχέσεις, των οποίων το επίπεδο είναι πολύ καλό, καθώς και για τις αξιόλογες δυνατότητες ενίσχυσής τους, με έμφαση στην περαιτέρω προώθηση των διμερών οικονομικών, εμπορικών, επενδυτικών και ενεργειακών σχέσεων.

 

Μ. Ντόντικ – Κ. Σακελλαροπούλου
Σταθερή η προσήλωση της Ελλάδας για την ενταξιακή πορεία των Δυτικών Βαλκανίων στην ΕΕ

Τη σταθερή προσήλωση της Ελλάδας στην προώθηση της ενταξιακής πορείας των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, τόνισε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, κατά τη συνάντησή της με τον Πρόεδρο του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ.

 

Μ. Ντόντικ – Ν. Δένδιας
Διμερή θέματα και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δ. Βαλκανίων στη συνάντηση

Με τον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Δένδια συναντήθηκε о Πρόεδρος του Προεδρικού Συμβουλίου της Βοσνίας και Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ. Στο επίκεντρο της συνάντησής τους που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, καθώς και η ευρωπαϊκή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

 

Μ. Ντόντικ στο ΑΠΕ – ΜΠΕ 
Η Σερβική Δημοκρατία δεν μπορεί να ανεχθεί πλέον την ταπείνωση από το Σεράγεβο

Ο Πρόεδρος του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, στην συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ – ΜΠΕ) τονίζει ότι «Η Σερβική Δημοκρατία δεν μπορεί πλέον να ανεχθεί την πίεση, τις προσβολές και την ταπείνωση που προέρχονται από το Σεράγεβο, το οποίο θα έπρεπε να είναι η πρωτεύουσα όλων, αλλά υπήρξε αποκλειστικά η πρωτεύουσα των Βοσνίων, των Μουσουλμάνων, εδώ και 25 χρόνια από τον πόλεμο».

Ολόκληρη τη συνέντευξη του Πρόεδρου του Συλλογικού Προεδρείου της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ,  στο ΑΠΕ – ΜΠΕ θα την βρείτε εδώ.

Πηγή : ΑΠΕ – ΜΠΕ