Ο Υπουργός Επιστημών και Τεχνολογικής Ανάπτυξης Ανώτατης Εκπαίδευσης της Σερβικής Δημοκρατίας, Srđan Rajčević παρακολούθησε την τελετή έναρξης της 84ης Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) , η οποία εγκαινιάστηκε από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη. Η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης, η οποία θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες εκθέσεις, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στα Βαλκάνια, συγκέντρωσε φέτος περισσότερους από 1.500 εκθέτες, μεταξύ των οποίων το Πανεπιστήμιο της Banja Luka.

Ο κύριος Rajcevic επισκέφθηκε το περίπτερο της AKADEMIA και μίλησε με τους εκπροσώπους του Πανεπιστήμιου της Banja Luka, κα. Biljana Antunovic και τον κύριο Igor Stadojevic, σχετικά με τα προγράμματα σπουδών και τις ευκαιρίες που προσφέρουν τα δημόσια πανεπιστήμια της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας, όσον αφορά τα διεθνή προγράμματα ανταλλαγής φοιτητών.

Στο πλαίσιο της διήμερης επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη, ο κος Rajcevic επισκέφτηκε το Αμερικανικό Κολλέγιο Θεσσαλονίκης (ACT) και συναντήθηκε με τον κύριο Στάμο Καραμούζη, Πρύτανη του κολεγίου καθώς και το Εθνικό Κέντρο Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης (ΕΚΕΤΑ-CERTH) και μίλησε με τον κύριο Αθανάσιο Κωνσταντόπουλο, Πρόεδρο & Διευθυντή της Κεντρικής Διεύθυνσης.

Επίσης ο κος Rajcevic συναντήθηκε με την Eπικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-E στην Ελλάδα, Γέλενα Γιοβάνοβιτς και αντάλλαξαν απόψεις για τρέχοντα θέματα κοινού ενδιαφέροντος καθώς και τις εντυπώσεις που αποκόμισε ο κος Rajcevic από το πέρας των παραπάνω συναντήσεων, οι οποίες προγραμματίστηκαν μέσω του γραφείου της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-E στην Ελλάδα.