Μετά την υπογραφή μνημονίου συνεργασίας ανάμεσα στον Οργανισμό Τουρισμού Θεσσαλονίκης και τον Οργανισμό Τουρισμού της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας στη Διεθνή Έκθεση Philoxenia 2019, οι δύο φορείς προχωρούν σε δυναμικές κινήσεις προβολής. Η αντιπροσωπεία της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα ανέλαβε την μετάφραση των  επίσημων ιστοσελίδων των δύο Οργανισμών στην Σέρβικη γλώσσα και αντίστοιχα στην Ελληνική.

Όπως είναι γνωστό ένας τεράστιος αριθμός Σέρβων επισκέπτεται κάθε χρόνο  την Κεντρική Μακεδονία ως θερινό προορισμό. Η μετάφραση της ιστοσελίδας  του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στα Σέρβικα, παρέχει χρήσιμες πληροφορίες που είναι απαραίτητες στους Σέρβους ταξιδιώτες και στόχο έχει να προσελκύσει ακόμη περισσότερους επισκέπτες και να τονώσει τον οδικό τουρισμό. Αντίστοιχα οι Έλληνες τουρίστες μπορούν πλέον να ενημερωθούν στα Ελληνικά από την επίσημη ιστοσελίδα του Οργανισμού Τουρισμού της Σέρβικης Δημοκρατίας της Βοσνίας.

Με γνώμονα ότι ο τουρισμός είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της οικονομίας των δύο χωρών οι δύο οργανισμοί επενδύουν πάνω σε αυτόν, βάζοντας γερά θεμέλια για το 2021.

Βρείτε το site του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης στα Σερβικά εδώ.