Η Παγκόσμια Ημέρα για το Σύνδρομο Down (World Down Syndrome Day) εορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Μαρτίου, την πρώτη μέρα της άνοιξης. Η συγκεκριμένη ημερομηνία επιλέχθηκε, όχι τυχαία, αλλά για να τονιστεί η μοναδικότητα αυτού του συνδρόμου, μια γενετική κατάσταση, που οφείλεται στο επιπλέον χρωμόσωμα που εμφανίζεται στο 21ο ζευγάρι, εξ ου και η ταξινόμησή του ως Τρισωμία 21.

Ακριβώς αυτό το ένα επιπλέον χρωμόσωμα, τους εφοδιάζει με περισσότερη καλοσύνη, καθαρότητα, ειλικρίνεια και αγάπη!

Η  ειλικρίνεια, η αγάπη και ο ενθουσιασμός τους είναι κάτι που όλοι πρέπει να εκτιμήσουμε. Είναι πολύτιμα και ισότιμα μέλη της κοινωνίας  και αξίζουν την στήριξη και τον σεβασμό μας!


 

Πέρυσι, εν όψει της παγκόσμιας ημέρας συνδρόμου Down, ο Σύλλογος Συνδρόμου Down Ελλάδος, με φόντο την θάλασσα οργάνωσε δείπνο προς τιμήν του Συλλόγου Συνδρόμου Down Banja Luka (Μπάνια Λούκα) όπου παραβρέθηκε και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου. 

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του Συλλόγου Συνδρόμου Down Banja Luka στην Ελλάδα υπογράφηκε μνημόνιο συνεργασίας με τον Σύλλογο Συνδρόμου Down Ελλάδος, ενώ πραγματοποιήθηκε πρώτη πανελλήνια προβολή του βραβευμένου ντοκιμαντέρ “Some New Broadway”, η οποία ασχολείται με το πρόβλημα κοινωνικής αποκατάστασης ατόμων με σύνδρομο Down άνω των 18 ετών, σε σκηνοθεσία Denis Bojic (Ντένις Μπόγιτς) και παραγωγή της Κρατικής Τηλεόρασης της Σερβικής Δημοκρατίας και του Συλλόγου Συνδρόμου Down Banja Luka.