Για πρώτη φορά σε Ελληνικό Μουσείο τοποθετήθηκε στολή Σέρβου στρατιώτη από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Με τις ενέργειες της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και την δωρεά του συλλέκτη Drasko Visic απο την Μπάνια Λούκα, η στολή του στρατιώτη, το παγούρι και η σημαία, είναι ένα έκθεμα στο Μουσείο, στον προσωπικό εκθεσιακό χώρο του Συνταγματάρχη Φαρμακοποιού εν αποστρατεία, Βασίλη Νικόλτσιο.

Επιθυμία του Συνταγματάρχη, εδώ και πολλά χρόνια, ήταν η ανεύρεση αυτής της στολής. Με την πολύτιμη δωρεά του κυρίου Drasko Visic, ο οποίος είναι συνδεδεμένος συναισθηματικά με την στολή λόγω του παππού του, Luka Lakic που πολέμησε στο Μακεδονικό Μέτωπο, ανέλαβε μαζί με την κυρία Γιοβάνοβιτς την υλοποίηση αυτού του εγχειρήματος.

Ο κύριος Νικόλτσιος ευχαρίστησε την επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, κυρία Γέλενα Γιοβάνοβιτς, λέγοντας ότι η ενέργεια αυτή φανερώνει το ήθος της και τις προσωπικές τις ανησυχίες προκειμένου να μείνει άσβεστη η μνήμη και η θυσία των 7.440 Σέρβων στρατιωτών που είναι θαμμένοι στο Συμμαχικό νεκροταφείο του Ζέιτενλικ.

Από Σήμερα, η στολή εκτίθεται στο Πολεμικό Μουσείο Θεσσαλονίκης μαζί με άλλα Σερβικά κειμήλια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και των Βαλκανικών Πολέμων της συλλογής του κυρίου Νικόλτσιου.