Το μνημόνιο που υπογράφηκε στο Νοσοκομείο “Σερβία” περιλαμβάνει την ανταλλαγή προσωπικού για συμμετοχή σε συνέδρια, εκπαιδευτικά σεμινάρια και ερευνητικά προγράμματα σε διάφορους ιατρικούς τομείς, καθώς και ανταλλαγή διδακτικού υλικού που σχετίζεται με τα προγράμματα σπουδών.

Το μνημόνιο συνεργασίας υλοποιήθηκε με την συμβολή της Πρεσβείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ελλάδα και της Πρέσβειρας, Milica Ristovic Krstic και της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

“Η συνάντηση και η υπογραφή του μνημονίου μεταξύ των δύο θεσμικών μας οργάνων, αντιπροσωπεύουν τη συνέχιση της συνεργασίας των δύο λαών, οι οποίες συνδέονται ιστορικά. Αυτό είναι ένα μεγάλο βήμα μπροστά για το έργο του ιδρύματός μας, διότι οι γιατροί μας θα μπορούν να πάνε στην Αθήνα και να αποκτήσουν νέες γνώσεις που θα εφαρμόσουν για τη θεραπεία των ασθενών της περιοχής μας”, δήλωσε ο διευθυντής του Νοσοκομείου “Σερβία”, Nebojsa Seslija.

Οι γιατροί του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας “Άγιος Παντελεήμων”, Δρ Δημήτρης Τσιφτσής και ο Δρ Νικόλαος Τσαμόπουλος εξέφρασαν την ικανοποίηση τους που επισκέφθηκαν το Νοσοκομείο “Σερβία”.

“Είμαι ευχάριστα έκπληκτος από τις συνθήκες και τον εξοπλισμό του Νοσοκομείου “Σερβία”, καθώς και τις δυνατότητες, την ποιότητα της διάγνωσης, αλλά και της φροντίδας των ασθενών σε αυτό το ίδρυμα”, τόνισε ο Δρ Δημήτρης Τσιφτσής.