Την προηγούμενη εβδομάδα ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Ελλάδα και συγκεκριμένα επισκέφτηκε την Κέρκυρα και την Θεσσαλονίκη.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στην Κέρκυρα, ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, συναντήθηκε με την Περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, Ρόδη Κράτσα-Τσαγκαροπούλου, με την Δήμαρχο Κέρκυρας, Μερόπη Υδραίου καθώς και με τοπικούς επιχειρηματίες, ενώ επισκέφτηκε το Σερβικό Μουσείο της Κέρκυρας, το μαυσωλείο-οστεοφυλάκιο στο νησί του Βίδο και το θαλάσσιο νεκροταφείο όπου έμεινε γνωστό με την ονομασία “Γαλάζιος Τάφος” (Plava Grobnika).

Προς τιμήν του Πρωθυπουργού της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας  διοργάνωσε επίσημη δεξίωση στην Ιόνιο Βουλή, παρουσία εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, τοπικών αρχών, του Μητροπολίτη Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων καθώς και πλήθος πολιτών. Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε με την σύμπραξη της Δημοτικής Χορωδίας της Κερκύρας, San Giacommo, και της χορωδίας του Καλλιτεχνικού Συλλόγου, Μιχάλης Καποδίστριας ενώ την διεύθυνση των χορωδιών είχε ο μαέστρος Άντονι Ιβανόφ.

Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, συναντήθηκε με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα, με τον οποίο συζήτησαν θέματα  που αφορούν συνεργασίες σε νευραλγικούς τομείς, όπως στον τουρισμό, στην οικονομία αλλά και στην εκπαίδευση και την τεχνολογία. Στη συνάντηση ήταν παρών και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.

Πραγματοποιήθηκε επίσης συνάντηση με τον Πρύτανη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), Καθηγητή Νικόλαο Γ. Παπαϊωάννου, οπού συζητήθηκαν τρόποι περαιτέρω ενίσχυσης των ακαδημαϊκών δεσμών καθώς το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο διατηρεί ενεργές συμφωνίες τόσο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus+ όσο και Συμφωνίες Επιστημονικής Συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο της Banja Luka.  Στη συνάντηση ήταν παρών ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, και ο Αντιπρύτανης Οικονομικών, Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Καθηγητής Χαράλαμπος Φείδας.

Κατά την επίσκεψη του στη Θεσσαλονίκη, ο Πρωθυπουργός της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković, πραγματοποίησε συναντήσεις με επιχειρηματίες και εμπορικά επιμελητήρια, ενώ επισκέφτηκε τα Συμμαχικά Στρατιωτικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ στην Θεσσαλονίκη και τον κ. Γιώργο Μιχαΐλοβιτς, ο οποίος επί σειρά ετών υπήρξε φύλακας του σερβικού τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων του Ζέιτινλικ.

Η επίσκεψη του Πρωθυπουργού της Σερβικής Δημοκρατίας, Radovan Višković πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Αθήνα και την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.