Για 17η συνεχή χρονιά πραγματοποιείται από τις 17 έως τις 24 Αυγούστου στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, το Summer Camp Taekwon-do, του συλλόγου Α.Σ Νεάπολης «Μακεδονική Δύναμη».

Φέτος, με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα και της διοίκησης της πόλης του Ζβόρνικ, μέλη του συλλόγου “Srpski Soko” παρακολούθησαν το Summer Camp Taekwon-do, με σκοπό την προετοιμασία τους για το επερχόμενο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Πρόκειται για μία διοργάνωση που σαν στόχο έχει, εκτός από την προετοιμασία των αθλητών ενόψει των αγωνιστικών τους υποχρεώσεων, και την εξέλιξη και την βελτίωση της τεχνικής τους κατάρτισης με την ανταλλαγή αγωνιστικών πληροφοριών και την επαφή με διαφορετικούς προπονητές και ομάδες, που ο καθένας μεταφέρει στους αθλητές τις δικές του γνώσεις και εμπειρίες.

Επιπλέον, η συμμετοχή στην κατασκήνωση πέραν της απόκτησης γνώσεων σε πολεμικές τέχνες δίνει την δυνατότητα στα παιδιά να αναπτύξουν κοινωνικές δεξιότητες, καλές συνήθειες, αυτοπεποίθηση και ανεξαρτησία καθώς και να βελτιώσουν την μεταξύ τους επικοινωνία.

Τις προπονήσεις διευθύνει ο διοργανωτής του summer camp και  ομοσπονδιακός προπονητής TAE KWON-DO, Νίκος Λεούσης, η ομάδα του οποίου κατέκτησε φέτος την πρώτη θέση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα.

Οι προπονητές του συλλόγου “Srpski Soko”, Miljan Ćosić και Igor Tadić, φρόντισαν ώστε τα παιδιά που επισκεφτήκαν την κατασκήνωση να έχουν ποικιλομορφία στην εκπαίδευση καθώς και να συμμετέχουν σε διάφορα προγράμματα υπαιθρίων δραστηριοτήτων.

Στις 20/08/22, η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Jelena Jovanović, επισκέφτηκε τους συμμετέχοντες στο Summer Camp Taekwon-do και με την ευκαιρία αυτή της απονεμήθηκε ευχαριστήρια πλακέτα, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης, από τον σύλλογο Taekwon-do “Srpski Soko”.