Ο Γενικός Διευθυντής του μουσείου Friends of Zion, Daniel Waitchak, και ο Adv. Nir Kimhi, διευθυντής και εκπρόσωπος του μουσείου Friends of Zion, απένειμε στο Σερβικό μέλος της Προεδρίας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Milorad Dodik, το βραβείο Friends of Zion, προς τιμήν της μακροχρόνιας υποστήριξής του προς το Εβραϊκό Κράτος.

“Δεν είναι μυστικό ότι αισθάνομαι μεγάλη εκτίμηση για το Κράτος του Ισραήλ και αγαπώ τον εβραϊκό λαό, κυρίως λόγω της ιστορικής συνεργασίας που είχαμε με τους Εβραίους κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Είμαι γεμάτος εκτίμηση για τα πολλά επιτεύγματα που πέτυχε το Κράτος του Ισραήλ καθώς και για τους ανθρώπους που είχαν όραμα και κατάλαβαν ότι για να επιβιώσει ο εβραϊκός λαός, πρέπει να έχει κράτος”, σημείωσε ο Milorad Dodik.

Ο Milorad Dodik είναι γνήσιος φίλος του κράτους του Ισραήλ. Έχει δείξει εδώ και καιρό την υποστήριξή του στο εβραϊκό κράτος, καταδικάζοντας τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά των Ισραηλινών. Το 2020, ο Milorad Dodik πρότεινε τη μεταφορά της πρεσβείας της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης στην Ιερουσαλήμ.

“Αυτό το βραβείο είναι μεγάλη τιμή για τον λαό μου και για εμένα. Το βραβείο μου δίνει τη δύναμη να συνεχίσω να υποστηρίζω το Ισραήλ με σκοπό την διατήρηση και ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών”, είπε  ο Milorad Dodik.

Πηγή:  ISRAEL HAYOM