Πέντε φοιτητές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΕΚΠΑ), που σπουδάζουν σερβική γλώσσα, πραγματοποίησαν πολυήμερη επίσκεψη στη Σερβική Δημοκρατία. Το ταξίδι ήταν το έπαθλο για την νίκη τους στον μεταφραστικό διαγωνισμό που διοργάνωσε το Τμήμα Ρωσικής Γλώσσας και Φιλολογίας και Σλαβικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, και αφορούσε το έργο του Γιόβαν Ντούτσιτς, κατά την διάρκεια της διπλωματικής του θητείας στην Ελλάδα.

Το ταξίδι των φοιτητών που διήρκησε από τις 16 Σεπτέμβριου  έως τις 21 Σεπτεμβρίου, διοργάνωσε ο Τουριστικός Οργανισμός της Σερβικής Δημοκρατίας (TORS) σε συνεργασία με την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους οι φοιτητές  επισκέφθηκαν πόλεις όπως η Banja Luka, то Zvornik, то Višegrad και το Trebinje. Κατά την επιστροφή τους στην Ελλάδα θα γράψουν για τις εμπειρίες που αποκόμισαν από το ταξίδι τους στην Σερβική δημοκρατία, οι οποίες θα δημοσιευτούν στο site της Αντιπροσωπείας της  Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα καθώς και θα διανεμηθούν σε μορφή φυλλαδίου στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού Philoxenia.