Με αφορμή την «Ημέρα του Σερβικού Κράτους», Ο Πρόεδρος της Σερβίας, Aleksandar Vučić, απένειμε το «Χρυσό Μετάλλιο Αξίας» της Σερβίας, στον επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Σερβία, Mlađen Cicović.

Ο Mlađen Cicović δήλωσε ότι πρόκειται για αναγνώριση των καλών σχέσεων μεταξύ της Σερβικής Δημοκρατίας και της Σερβίας, οι οποίες ποτέ δεν ήταν καλύτερες.

“Αυτό το βραβείο είναι πρώτα απ’ όλα ένα βραβείο για όσους δούλεψαν μαζί μου όλα αυτά τα χρόνια για την προώθηση της Σερβικής Δημοκρατίας και την παρουσίαση όλων όσων είναι η Σερβική Δημοκρατία σήμερα και τι θέλει να είναι στο μέλλον” δήλωσε ο Mlađen Cicović στην Srna.

Επεσήμανε ότι πρόκειται για μια αναγνώριση για όλα τα πολιτιστικά ιδρύματα της Σερβικής Δημοκρατίας και της Σερβίας, τα επιστημονικά και εκδοτικά ιδρύματα και όσους συνεργάστηκαν μαζί του και με την Αντιπροσωπεία, με σκοπό την ενθάρρυνση και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ Σερβικής Δημοκρατίας και Σερβίας – για την υλοποίηση όλων των έργων που σχετίζονται με τη διατήρηση της ταυτότητας, του πολιτισμού, της παράδοσης, των εθίμων και της πίστης του σερβικού λαού, καθώς και με την καθιέρωση ενός πολιτισμού μνήμης.

Source: RTRS