Ξεχωριστή θα είναι η φετινή άνοιξη στη Μπάνια Λούκα, διότι από τις 16 έως τις 23 Απριλίου θα διεξαχθεί το φαντασμαγορικό τουρνουά τένις «Srpska Open» στην κατηγορία ATP 250, όπου θα αγωνιστούν οι καλύτεροι τενίστες στον κόσμο, μεταξύ των οποίων και ο Novak Djokovic. Η συμμετοχή του επιβεβαιώθηκε χθες από τον διευθυντή του τουρνουά, Đorđe Đokovic. 

Ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Milorad Dodik, δήλωσε σήμερα ότι η διεξαγωγή του τουρνουά «Srpska Open» είναι ένα μεγάλο έργο τόσο για τη Σερβική Δημοκρατία και την Μπάνια Λούκα όσο και για ολόκληρη τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

“Είμαι βέβαιος ότι τέσσερις παίκτες από την πρώτη δεκάδα της κατάταξης των καλύτερων τενιστών θα συμμετάσχουν στο τουρνουά. Σίγουρα θα τραβήξει την προσοχή όλου του κόσμου και πρέπει να προετοιμαστούμε σοβαρά για αυτό”, είπε ο Milorad Dodik σε δημοσιογράφους στην Μπάνια Λούκα.

Τόνισε ότι η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας μαζί με την πόλη της Μπάνια Λούκα, την Ένωση Αντισφαίρισης και το Ίδρυμα «Τζόκοβιτς» θα προετοιμάσουν όλες τις προϋποθέσεις ώστε το τουρνουά να διεξαχθεί σύμφωνα με τα κατάλληλα πρότυπα.