Οικονομική ενίσχυση του Περιφερειακού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης. Μέσα σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, κ. Jelena Jovanovic, επισκέφθηκε και ενίσχυσε οικονομικά το Περιφερειακό Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης.

27 χρόνια, μετά τη σημαντική βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους πληγέντες από τον πόλεμο – κατοίκους της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, ανασύρθηκαν μνήμες από τα σκληρά χρόνια του πολέμου που βίωσε η ίδια η Επικεφαλής, σε παιδική ηλικία και ξύπνησαν θύμησες από τη συμπαράσταση και βοήθεια του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού στους καταυλισμούς της εμπόλεμης περιοχής.

Ένα συμβολικό «ευχαριστώ» στο Τμήμα Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης αποτέλεσε η οικονομική ενίσχυση που παρέδωσε η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, την Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου, με επίσκεψή της στα Γραφεία του Ερυθρού Σταυρού Θεσσαλονίκης, παρουσία του Προέδρου κ. Παναγιώτη Δέντσορα και των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, συμμετέχοντας στην προσπάθεια για την κάλυψη των ολοένα και αυξανόμενων αναγκών, σε ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Οικογένειες χωρίς εισόδημα, πολύτεκνες και μονογονεϊκές οικογένειες, άπορους ηλικιωμένους χωρίς οικογενειακό περιβάλλον, μετανάστες, άνεργους.

Και με την υποστήριξη της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας της Βοσνίας στην Ελλάδα, με πρωτοβουλία της Επικεφαλής κ. Jelena Jovanovic η αποστολή του Ερυθρού Σταυρού, «όσο υπάρχουν άνθρωποι» που βρίσκονται σε ανάγκη, θα συνεχίσει να προσφέρει στον πάσχοντα συνάνθρωπο.