Υποδέχθηκε σήμερα η Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Γέλενα Γιοβάνοβιτς, τον Υπουργό Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Stasa Kosarac.

Ο Υπουργός Εξωτερικού Εμπορίου και Οικονομικών Σχέσεων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Stasa Kosarac, αξιολόγησε σήμερα ότι οι συνεχείς προσπάθειες της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη για την παρουσίαση των οικονομικών και πολιτιστικών δυνατοτήτων της Σερβικής Δημοκρατίας στο Ελληνικό κοινό, συμβάλλουν στην αύξηση του εξωτερικού εμπορίου μεταξύ Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και Ελλάδας.

Η Σερβική Δημοκρατία εργάζεται για την προώθησή της με οργανωμένο τρόπο, μεταξύ άλλων, μέσω των διπλωματικών δραστηριοτήτων των αποστολών της. Ένας από αυτούς είναι η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη, χάρη στο έργο της οποίας ενισχύουν τους οικονομικούς, πολιτιστικούς και τουριστικούς δεσμούς με την Ελλάδα – δήλωσε ο Υπουργός Kosarac κατά την επίσκεψή του στην Αντιπροσωπεία.

Τόνισε ότι υποστηρίζει την αποφασιστικότητα της Σερβικής Δημοκρατίας να δημιουργήσει οικονομικές ευκαιρίες για την εισαγωγή εγχώριων προϊόντων στην ελληνική αγορά, καθώς και να εντείνει τη συνεργασία στον τομέα του τουρισμού με αμοιβαίο όφελος.

Εκτιμώντας το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι ηγέτης στην ανάπτυξη του τουρισμού, οι εμπειρίες της είναι εξαιρετικά σημαντικές και μπορούμε να πάρουμε παραδείγματα ορθών πρακτικών για την ανάπτυξη του τουρισμού ως δυνητικά ισχυρότερης βιομηχανίας, στη Σερβική Δημοκρατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, δήλωσε ο Υπουργός Kosarac.

Σημείωσε ότι κατά την τελευταία περίοδο, οι δραστηριότητες έχουν ενταχθεί στην πολιτιστική σύνδεση της Ελλάδας με τη Σερβική Δημοκρατία και τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, υπενθυμίζοντας το άνοιγμα της «Ελληνικής Γωνίας» σε πολλές πόλεις της χώρας, καθώς και το γεγονός ότι φέτος η Μπάνια Λούκα και η Trebinje φωταγωγήθηκαν συμβολικά για την επέτειο των 200 χρόνων από την επανάσταση της Ελλάδας του 1821.

Διαβίβασε στην Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα το μήνυμα της πόλης Trebinje σχετικά με την ανάγκη της αδελφοποίησης με την πόλη της Θεσσαλονίκης, προκειμένου να συνεργαστούνε για την επιβεβαίωση ιστορικών γεγονότων που συνδέουν τον ελληνικό και σερβικό λαό στο παρελθόν. Επίσης, υπάρχουν γερές βάσεις για την ανάπτυξη του θρησκευτικού τουρισμού, εκτιμώντας τις δυνατότητες της Trebinje και της Σερβικής Δημοκρατίας σε αυτό το πλαίσιο – είπε ο Υπουργός Kosarac.

Εξέφρασε την ελπίδα ότι η Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα θα ξεκινήσει διπλωματικές δραστηριότητες τις επόμενες μέρες με στόχο την αδελφοποίηση της Trebinje και της Θεσσαλονίκης.

Πηγή: RTRS