Ο νικητής του λογοτεχνικού διαγωνισμού «Srpska u Srcu», Goran Brborić, ταξίδεψε με την οικογένειά του στην Θεσσαλονίκη, ως βραβείο για την πρώτη θέση στον διαγωνισμό.

Με αφορμή τον εορτασμό των 30 χρόνων από τη δημιουργία της Σερβικής Δημοκρατίας, περίπου 100 παιδιά, συμμετείχαν στον πρώτο διαγωνισμό της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, με θέμα «Srpska u Srcu». Οι μαθητές της δευτεροβάθμιας και πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, επέδειξαν μια αξιοζήλευτη γνώση της ιστορίας και του πολιτισμού της πατρίδας τους. Νικητής του διαγωνισμού είχε αναδείχτηκε, με ομόφωνη απόφαση της κριτικής επιτροπής,  ο Goran Bborić, μαθητή της Ε’ τάξης του θεολογικού σχολείου του Αγίου Πέτρου.

Κατά τη διάρκεια της παραμονή του στη Θεσσαλονίκη, ο Goran Brborić επισκέφθηκε την Αντιπροσωπεία της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, όπου συναντήθηκε με την Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας, Jelena Jovanović, η οποία του απένειμε αναμνηστικό δίπλωμα καλύτερου λογοτεχνικού έργου, για τον διαγωνισμό με θέμα «Srpska u Srcu».