Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων “Ημέρες των Σέρβων στην Κέρκυρα”, ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε, Zlatan Klokic, συναντήθηκε με την Δήμαρχο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων, Μερόπη Υδραίου.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, η οποία πραγματοποιήθηκε σε ευχάριστο και φιλικό κλίμα στο Παλαιό  Δημαρχείο της Κέρκυρας (Σαν Τζιάκομο), ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας εξήρε για την άρτια διοργάνωση των εκδηλώσεων “Ημέρες των Σέρβων στην Κέρκυρα” και έλαβε την υποστήριξη της Δημάρχου, ώστε οι εκδηλώσεις να πραγματοποιούνται κάθε χρόνο.

 

 

Στη συνάντηση συζητήθηκε και επισημάνθηκε από την πλευρά του Υπουργού Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας, Zlatan Klokić, ότι είναι μείζονος σημασίας, η διαμόρφωση μιας κουλτούρας διατήρησης της μνήμης. Οι εκδηλώσεις “Ημέρες των Σέρβων στην Κέρκυρα” σχεδιάστηκαν με σκοπό να εορταστούν οι ημέρες που οι πρόγονοί μας, μετά τον Αλβανικό Γολγοθά και τα βάσανα, βρήκαν στην Κέρκυρα το νησί σωτηρίας τους.

Επιπρόσθετα  αναφέρθηκε η συνεργασία μεταξύ της Κέρκυρας και της Σερβικής Δημοκρατίας, με πιο πρόσφατο το έργο που υλοποιήθηκε μέσω της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, και αφορά τα δωρεάν μαθήματα σερβικής γλώσσας στους δημότες της Κέρκυρα, καθώς και την μελλοντική διοργάνωση εκπαιδευτικού ταξιδιού με φοιτητές από την Σερβική Δημοκρατία στην Κέρκυρα.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε η Υπουργός Οικογένειας, Νεολαίας και Αθλητισμού της Σερβικής Δημοκρατίας της Β-Ε, Selma Cabric και η επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Σερβικής Δημοκρατίας στην Ελλάδα, Jelena Jovanovic.