Ο Пρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ απέστειλε συλλυπητήριο τηλεγράφημα στην οικογένειά του Τζόρτζε Μιχαήλοβιτς,  φύλακα του σερβικού τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος πέθανε σήμερα σε ηλικία 96 ετών.

«Λυπάμαι βαθύτατα για την είδηση ​​του θανάτου του παππού Τζόρτζε Μιχαήλοβιτς, τον οποίο θα θυμόμαστε όλοι μας ως πατριώτη. Η αποχώρησή του είναι μεγάλη απώλεια τόσο για την οικογένεια και τους φίλους του, όσο και για ολόκληρο τον σερβικό λαό. Εκ μέρους των πολιτών της Σερβικής Δημοκρατίας και εκ μέρους μου, εκφράζω θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους αγαπημένους του», αναφέρει στο συλλυπητήριο τηλεγράφημα, ο Πρόεδρος της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ.

 

Ο Τζόρτζε Μιχαήλοβιτς, ήταν επί δεκαετίες φύλακας του σερβικού τομέα των Συμμαχικών Κοιμητηρίων Ζέιτενλικ στη Θεσσαλονίκη. Αποσύρθηκε το 2014, λόγω προχωρημένης ηλικίας, ωστόσο συνήθιζε να πηγαίνει τα απογεύματα στο Ζέιτενλικ και να συναντά τους επισκέπτες, πολλοί εκ των οποίων ήταν Σέρβοι. Είχε τιμηθεί το 2014, από τον (τότε) Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος, με το μετάλλιο του Αγίου Σάββα της Σερβικής Εκκλησίας, ενώ δυο χρόνια αργότερα είχε τιμηθεί για την προσφορά του και σε ειδική εκδήλωση του δήμου Νεάπολης – Συκεών. Το 2021, ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας την περίοδο εκείνη Νίκολα Σελάκοβιτς τού είχε απονείμει το βραβείο «Μητέρα Σερβία».