Την αδιαμφισβήτητη υποστήριξή τους στον Πρόεδρο της Σερβικής Δημοκρατίας, Μίλοραντ Ντόντικ, έδωσαν οι επικεφαλής των Αντιπροσωπειών της Σερβικής Δημοκρατίας από όλο τον κόσμο, με τη μορφή ανοιχτής επιστολής.

**********************************************************************************************

Αξιότιμε Πρόεδρε της Σερβικής Δημοκρατίας,

σε αυτήν την κρίσιμη στιγμή για την υπεράσπιση της Σερβικής Δημοκρατίας, παράσχουμε υποστήριξη σε εσάς και το θεσμικό όργανο που εκπροσωπείτε. Πιστεύουμε ακράδαντα στην ορθότητα και τη νομιμότητα των αποφάσεων που ελήφθησαν και επαληθεύτηκαν από την Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας.

Η συνταγματική θέση και οι αρμοδιότητες της Σερβικής Δημοκρατίας εντός της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ορίζονται σαφώς από την Ειρηνευτική Συμφωνία του Ντέιτον, και οι αντιδημοκρατικές και αντιπολιτιστικές κινήσεις των αυτοαποκαλούμενων εκπροσώπων της διεθνούς κοινότητας αντιπροσωπεύουν άνευ προηγουμένου νομική βία.

Θέλουμε να τονίσουμε ότι οι εποχές των αποικιακών διοικήσεων και της τυραννίας, όπου ένα άτομο αποφασίζει τα πάντα, έχουν περάσει προ πολλού, και αυτή ακριβώς την πραγματικότητα θέλει να επιβάλει ο αυτοαποκαλούμενος ύπατος εκπρόσωπος. Το Σύνταγμα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης δεν επιτρέπει σε έναν ύπατο εκπρόσωπο, ειδικά σε κάποιον που δεν έχει διοριστεί με σχετικό ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, να κάνει οτιδήποτε στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Ως εκ τούτου, πιστεύουμε ότι οι ενέργειες των θεσμικών οργάνων της Σερβικής Δημοκρατίας σχετικά με τη μη εκτέλεση της απόφασης του Kristijan Šmit είναι απολύτως δικαιολογημένες και η υποβολή μηνυτήριου κατά του Προέδρου της Σερβικής Δημοκρατίας αποτελεί νομική και πολιτική επίθεση.

Ως εκπρόσωποι της Σερβικής Δημοκρατίας στον κόσμο, θα χρησιμοποιήσουμε όλους τους διαθέσιμους μηχανισμούς, ώστε οι αρμόδιοι εκπρόσωποι άλλων χωρών να ενημερωθούν για την αλήθεια και να ακούσουν για την αδικία και τη νόμιμη βία στην οποία υφίστανται η Σερβική Δημοκρατία και οι θεσμοί της.

Επίσης, ενημερώνουμε όλους τους διεθνείς και μη κυβερνητικούς οργανισμούς που εδρεύουν στις χώρες όπου εδρεύουν τα γραφεία μας, μαζί με συλλόγους και εκπροσώπους της σερβικής διασποράς, για τα αντισυνταγματικά μέτρα που εφαρμόζονται αυτή τη στιγμή κατά των αξιωματούχων μας και τους θεσμούς που  εκπροσωπούν.

**********************************************************************************************