Πραγματοποιήθηκε, χθες 17 Νοεμβρίου 2023, η φιλανθρωπική συναυλία «Εις τιμήν των προγόνων, για το μέλλον των απογόνων»,  με την συμμετοχή της Φιλαρμονικής Ορχήστρας Κέρκυρας «ΛΙΑΠΑΔΕΣ» και της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Υπουργείου Εσωτερικών της Σερβικής Δημοκρατίας.

Η συναυλία που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Banski Dvor, στη Μπάνια Λούκα, και στην οποία συμμετείχαν πάνω από 100 καλλιτέχνες υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του μαέστρου Σπύρου Μεταλληνού, διοργάνωσε ο Αθλητικός Σύλλογος «Sveti Srba i ja», υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας.

Ο Πρόεδρος του Κερκυραϊκού Συνδέσμου Ελληνοσερβικής Φιλίας, Ζέλικο Πόποβιτς, δήλωσε ότι στη σημερινή εποχή πολέμων και αναταραχών, στέλνεται μήνυμα ειρήνης από τη Μπάνια Λούκα.

Η συναυλία είχε φιλανθρωπικό χαρακτήρα διότι με την αγορά εισιτηρίου, οι επισκέπτες θα συμβάλουν στην κατασκευή της παιδικής και νεανικής εκπαιδευτικής κατασκήνωσης στην Κέρκυρα, που ξεκίνησε ο Κερκυραϊκός Σύνδεσμος Ελληνοσερβικής Φιλίας.

Στη συναυλία συμμετείχαν επίσης ο Υπουργός Ευρωπαϊκής Ολοκλήρωσης και Διεθνούς Συνεργασίας της Σερβικής Δημοκρατίας, Zlatan Klokić, ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Προστασίας, Alen Šeranić, η Αντιπρόεδρος της Εθνοσυνέλευσης της Σερβικής Δημοκρατίας, Anja Ljubojević καθώς και πολλοί άλλοι εκπρόσωποι της Σερβικής Δημοκρατίας.